Déšť
Do oken kapky pleskající,
a nebe s černou roletou,
šum deště hladí spánky spících,
v nichž pointy snů rozkvetou.
V ulicích se listy lepí,
přes spáry zašlých chodníků,
proud vody stéká do podsklepí,
a zvedá čluny lodníků.
Ránem pak šedým, osamělým,
v oblinách lesklých deštníků,
se trousí vzduchem provonělým,
postavy časných poutníků.
Přečteno 115x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Fialový metal, Psavec, Stanislav32, mkinka, Lexi
Komentáře (4)
Komentujících (4)