Na rákosovou píšťalu
vítr tiše hraje,
hledá tóny, zná jich pomálu
a rákosí ve větru vlaje.
Na hladině tvoří se kola,
ptáci odlétají,
mizí, zpět nikdo je nezavolá,
loučení - křídly zamávají.
Jezera šumí osiřelá,
utichlo rákosí,
píšťala mlčí, rozmrzelá,
že nehraje - vítr ji odprosí.
Možná že zpěv rákosí
není tak snadno slyšet
ptáčci jej znají i rybník
vytváří, krásný příběh *;)
20.09.2022 12:43:38 | jenommarie