Čtyři maliny
Ach, milá.
Dneska dozrály čtyři maliny.
Dýchla jsi na mě Ty.
Tím vánkem nejsladším,
co zabrzdil všechen splín.
Vzpomínám na Plaňany
a slzu netiším.
Možná jsem byla jiná,
ale Ty jsi mi odpustila.
Já vím, Ty mladá a rozpustilá,
jsi ze svých slov upustila.
Je září a zapálím svíčku
pro Tebe a vím,
že hlídáš mě v skrytu
a já Tě do nebe políbím.
Jednou přijdu za Tebou,
ale teď mám úkol psát
po loukách a po skalách,
aby i ptáci našli v tísni šat
a brečet v souznění s trpícími.
Jsi tu se mnou a dobře je mi.
Přečteno 106x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Sonador, Fil, Stanislav32, Frr, Holoxicht, Fialový metal, Psavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)