Potkal jsem ji na ulici,
bylo to brzy k ránu,
když prochladlé město spící
otevřelo bránu.
" Kdo do ní vejde, hlava mu sejde, "
Mnoho očí, za ní se točí
a nohy zůstanou stát.
Jako na bláznivém kolotoči,
hudba začne hrát.
" ať je to ten, nebo ten, "
Za ní se táhne ozvěna,
ta odráží se od oken,
do chladné mlhy oděna,
vypadá jak sen.
" praštíme ji koštětem ? "