Na zdi zůstal tichý stín,
po... kdo dlouho nečekal,
květy bílých kopretin,
v růžence navlékal.
Na zemi pod ním zůstalo
plno zmučených květů,
možná svědomí je odválo
malířům na paletu.
Opuštěný šedý stín,
pomalu se ztrácí,
smutek jeho kavatin,
ozvěnou se vrací.