Zelený jednorožec ukrytý v listí,
od květů žlutých, srst svoji čistí.
Oblohou sluneční paprsky táhl,
na slunce paprsek tajně si sáhl.
Na srsti barev fleky teď má
Houbičky v lese si ochutná.
Paprsek slunce stále ho pálí
houbičky v tlamě, je jako v ráji.
Z nebe už na zem nechce z5
na srsti vypálen barevný květ.