Kdyby se láska
mohla dávkovat jak koření,
každé ráno malou lžičku
to se v puse rozmělní
v poledne si pocukruješ
třeba jen kaši krupicovou
voňavou láskou
tou láskou vanilkovou.
Večerní menu
dochutí prý divoký kořen.
Neříkej,
vždyť stačí křen
aspoň polévková lžíce,
to rozpálí nejenom tvé líce.
A medem se vylepší políbení.
To všechno je babské
klábosení.
Někdy
když lásce chutě dochází
pomůže celá skořice.
Svařené víno nám osladí med
a jiné koření tam dám
se skořicí,hřebíček,badyán
všechno se zahřeje,nestudí led
..já to moc dobře znám..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kéž večerní menu ochucené,
pravidelně krásně hřeje...
Květuško, ta zahřála,
k podzimním dnům jako stvořená...
Krásný den (*)
04.10.2022 19:50:42 | Emily Říhová