tahle holka
nemusela umět vařit
protože bylo jasné
že už ji nikdy neuvidím
srolovanou bankovkou
natáhla poslední lajnu
a potom
úplně nahá a na šrot
odešla z mého domu
rozhlédl jsem se
po té spoušti
co po ní zbyla
a šel jsem prohlížet fotografie
které jsem pořídil...
když mi Dave vykreslil
co mu ta mrcha provedla
a když zlomeně dodal
že mu nejde o peníze
ale o důstojnost
vzal jsem to
dal mi pár tipů
kde se vystavuje
a tak byla jenom otázka času
kdy na ni narazím...
seděla v kavárně
s otevřenou knihou
a při čtení
mírně pohybovala rty
nohy měla vyložené
přímo proti mně
byla dobrá
dopřála mi
pohled na vnitřní stranu stehen
a přitom
působila distingovaně
okolí nemělo ani páru
co se děje
tahle
na první pohled
plachá
a zranitelná dívka
předváděla naprosté umění
lovec byl loven
zavadili jsme o sebe pohledem
a já měl jasno
že je zaseknuto
trochu přidala na teplotě
a vložila si malíček do úst
ještě chvíli
jsem ji nechal luhovat
jako sáček cejlonu
a těsně před tím
než bych ji ztratil (protože
každý máme své limity)
zvedl jsem se
a šel se jí zeptat
co čte...
ukazuji Davovi ty fotografie
a on na to: ,,co
to má znamenat?,,
a já: ,,byla
v té kavárně
a chtěl jsi ji vidět klečet...,,
podávám mu nejlepší kousek
a s hrdostí přihazuju: ,,...podívej
tady klečí
a ještě má v zadku
prachovku!,,
Dave mi vrací fotografie
a znechuceně povídá: ,,tohle
ale není ona...,,
Do morku kostí svíjená i nevšedně mozaiková řádka příběhu se specifickou duší smutku. Barvy tvořená poezie.
06.10.2022 22:04:48 | mkinka
děkuji drahá za krásný komentář
občas mě napadne
jestli to
co napíšeme
se někdy stane
;-)
06.10.2022 22:49:10 | piťura
...jedna jako druhá!..;-)... ne, to jsem nikdy neřekl...;-D..pobavilo mě, fakt jsem až do poslední chvíle pointu neprokoukl...a to se mi stává zřídka.
06.10.2022 18:11:29 | Marten
tak to jsem rád
že jsem Tě taky jednou
napínal až do konce
díky za dobrou zprávu
a za přízeň
udělal jsi mi opravdovou radost
;-)
06.10.2022 21:26:05 | piťura
No takhle to vypadá, na zvrhlou klekánici :-)
Člověk se i s dobrou vůlí sekne. Ale co s ní sklíží, neublíží*
06.10.2022 01:11:53 | šerý