Jsou i nejsou tady barvy,
jak barevné plazí se larvy.
Život jak štětec a paleta
můza do kraje odlétá.
Kde směje se barvám,
těm ano těm barevným larvám.
Co jiní si jimi plní břich
a tóny šedi jsou tam hřích.
Nechť smějí se s břichem plným,
tam na konci je jenom stín.
Pro ně šok , má stará známá
tam z barev jenom šedý dým.
£
Namíchej den, z podzimních lesů,
provoň ho čajem, z dozrálých šípků,
rozhlaď ho dlaní po zimním vřesu,
šedivou jiným dnes zanechej výtku.;)
06.10.2022 07:15:02 | Dreamy
Zrovna jsem se dívala na meruňku na zahrádce a přemýšlela o moci barev. Tvá básnička mě zasáhla. Tvé myšlenkové pochody jsou mým podobné.
06.10.2022 07:14:28 | mkinka