Tři "D"
Jen hlupák nemá pochybností
o všem kolem i o sobě samém
a od stáda se neoprostí,
dokud nebude vládcem svým a pánem.
Jen slabí netvoří své hodnoty
a nechávají se tvořit druhými,
poté hrají jak roboti, do noty
těm, jež jsou otroky se svaly ztuhlými.
A upadají! Zotročení otroky!
Upadají do hlubin tří “D“,
jako déšť, jenž se snáší do stoky,
řka: „Strhni mne s sebou proude!“
Dogma, demagogie, dekadence –
zbabělost hlupáků propadlým třemi “D“.
A s rozumem stále v plence
tvrdí: „My – Páni tvorstva“… jen ubozí lidé.
Komentáře (0)