Prostý sen jednoho léta,
kdy za ruce by se vedli,
odtud, až na konec světa.
Léto má tajemnou moc
mnohá splnit přání.
Každou hvězdnou noc
ztrácí sílu za svítání.
Když hvězdy padají
křížem krážem oblohou,
vesmírem cestu hledají.
Možná, že mají cíl,
nebo si jen tak nocí letí,
zatím jej nikdo neobjevil,
po staletí.