Bojovalo peklo s nebem,
peklo vínem, nebe chlebem,
v pekle černí, v nebi bílí,
snaží se, by zvítězili
a ovládli celý svět.
Z jedné strany oheň a síra
a z té druhé voda, led,
za nebem stojí čest a víra,
za peklem zase klam a jed.
Je to věčná válka světů,
dobra se zlem střetnutí,
co svět našim světem je tu,
až do úplného padnutí.
A tak se ptám, lidé milí,
kdo ten souboj vyhraje,
kdo výhru by zasloužili,
ti z pekla, anebo ti z ráje ?