Ve větru volně pluje,
v poryvech tiše se pohybuje.
Na všechny strany barvu šíří,
okolí však jak jedovatí štíři.
Letí sem a tam a sem.
V nedohlednu zdá se býti zem.
Pak bodec, konec
Kapky barev k zemi letí.
Ticho, zmizely duhy
Ta radost v duši dětí.
Jen podrážky s dupotem
po kapkách dál šlapou.