Nasadil tón, utichl sál,
jakoby, zvon, do chrámu zval.
Rozehrál svět, ve vášnivém tichu,
chtěl se rozletět a podlehnout hříchu.
Hudba jej přijala a pohltila,
jako by spěchala a chtivá byla.
Poslední tóny sál rozbouřily
a k tomu zvony v ozvěnu bily.