Na chodníku stojí,
neví kudy kam,
možná, že se bojí,
nechce tu stát sám.
Stojí v cizím městě
na cizím chodníku,
v hlavě mu zní žestě
a tlak má v hrudníku.
Rozhlíží se po okolí,
neví kudy jít,
hlava ho z té tísně bolí;
kde najde svůj klid ?
Prostě špatný den,
špatný den na špatném místě,
jedno, ale, tuší jistě,
že musí z města ven,
do lesů a do polí.
Světelný ruch, aut jak much. V oazách zeleně po tichu žízeň zaženeš...
Líbíš se mi, byť padáš únavou...*
25.10.2022 01:11:57 | šerý
Náruč přírody hřeje a konejší,
když město na duši vrhá stín...
Tomu fakt rozumím... Hezký večer Kane :)
15.10.2022 23:33:33 | Emily Říhová
...přesně tak ztracený se ve městě často cítím...a to v jednom velko- bydlím...;-) slovy jedný básně..."železo zaseknuté do tváří...když jsem ve velkém městě, vím, že ztrácím naději..."(D.H.Lawrence-Městský život)
12.10.2022 15:36:37 | Marten