Prachbídnou nocí snovačka probleskuje
ničí mé postroje a vpíjí se do hrdel holubic
světočáry v potlesku klaky
svítí do hlubin pralesů
do morku kostí
do královských korun
do pěstí nezrozených
do tváří tamburín
Vím - chci příliš a ne sám
dupeme do střepů z ideí
a naráz přesmyčka halí
stojatou vodu z bysřin
do ratolestí vrostlých
v letorosty mileniálů
Pobuď chvíli temnou
prociť nulovou tíži
pračlověčí kopí letí tmou
nikde nic - ani paže milenců
nesrovnají mučivé chvíle
vyretušované z fotoalba