Běhávala po schodech,
tam u nás v ulici,
někdy ztrácela dech,
pod velkou kyticí.
Květinářka mladá,
pilná jako včela,
bývala by ráda,
do světa uletěla.
Pŕesto dál květy roznáší
od domu k domu,
mnohdy se vystraší,
když pozdě vrací se domů.
Jít kolem hospody,
bojí se k pláči,
vyběhne na schody,
ani se neotáčí.
Opilců stále plný dvůr,
hloupých řečí a křiku,
tmavých stínů a můr,
co plazí se na chodníku.
Od rána řinčí tam sklenice,
falešný zpěv z oken se line,
přeje si, " kéž by to bylo jiné ",
prostě všední den všední ulice.