Písek času se sype
barvy odlesky v něm mají
Jedni peklo,
jiní jako v ráji.
Zrnka, jednorožci duchů.
Pro starosti, nebo pro potěchu?
Ticho.... , šššš.... písek se sype
uvnitř, něco je skryté?
Tam, ten odlesk?
Je, byl to snad on, ona, on?
Ne, to není ona, nebyl to zvon?
Pssssst, hrom rozezní v čase zvon.
Ticho,
Světlo, zní zvon?
Kde? Tak kde prosím ona...
... zvonu srdce v tichu schovala....
£