~~~~~~~~
--------------------
Už podzim deštěm brečí
to abychom o něm věděli
trochu nás postraší
chladným pátkem
sobotou i nedělí.
On totiž dobře ví
že i letošní rok
se stromy zabarví
zelená už přírodu
prý asi moc nebaví
a aby ten pravý čas
pan podzim neprošvih
že určitě přijde
dal nám slib.
No sliby se slibují
a draci z papíru se radují.
Že ano...
Takové sliby nedávej
raději do stromů zafoukej
a že se z barevného
svlečeš?
Jen co na tebe
bílá paní zima zahrozí
honem si usneš.
A do jara spíš.
Víš?
~~~~~~~