je večer zní tu krásně ticho
a tráva voní ptáci sní
což pak se rušit ten klid smí
však zakručelo drze břicho
jen plný měsíc ten to ví
a krásy plné hvězdné nebe
jen břicho bez svetrů si zebe
tu ústa směle odpoví
co vidíš krásy kolem sebe
a drze kňučíš naříkáš
hlad nebo zima tě snad sere
i zimou týrán měsíc chodí
on přesto světlo odráží
když zmrzneš tak tě doprovodí