Dívám se na tebe jak spíš,
k ránu, když právě svítá.
Říkám si; " jestlipak víš,
že kolena máš nepřikrytá ? "
Často se takto dívám,
když spíš, nebo jen tak ležíš.
Tajnou radost mívám,
když vím, že to o mně nevíš.
Dívám se na tebe, když spíš,
vlasy máš rozhozené na polštáři.
Šeptám ti, třeba mě uslyšíš;
kdo ví zda poznám to, na tvé tváři ?