Na ulici potkávám různé tváře žen,
jedny slunce provází, druhé zase stín.
Kroků zvuk se odráží od cihlových stěn,
unavených těžkých bot i špiček balerín.
Hladina těch kroků, vlní se na chodníku,
stopy se překrývají, bolestí přitom vyjí.
Zoufalá dlažba brání se a kvůli křiku,
těm stopám, rozhodně nic nepromíjí.
U lampy stojí klaun, každé tváři růži podá
za její úsměv a v očích jas.
Nevadí mu slunce žár - ani nepohoda:
to vše pro krásu dívčích řas.