Spatřil jsem ve snu havrana,
moudře na mě hleděl.
Zdálo se mi o něm do rána,
čekal, jakoby něco věděl.
Rozevřel křídla nad mou hlavou,
možná, že na ochranu.
Neznal jsem příčinu pravou,
snad poznám ji, ráno, až vstanu.
Po ranním probuzení,
kdekdo svým divným snům věří.
Myslím, že pravda v nich není - přesto
našel jsem v posteli havraní peří.