Smutný večer v chalupě chudé,
k večeři kaši a vody džbán.
Věčná otázka; co příště bude ?
Strach vstoupil nepozván.
Na poli mezi kamením,
úroda marná, unavená.
Musí žít s tím prokletím,
její muž a jeho žena.
Den co den vychází do polí,
den co den mají se k dílu.
Věčně s osudem zápolí;
kde berou sílu ?
možná berou sílu v lásce...ale mají chalupu,pole lán to občas musí vyčerpat ale jsou zatím ve svém. Možná budem časem rádi za tu kaši a pitnou vodu .)
23.10.2022 14:51:55 | xoxoxo