Anotace: ...
Nechám zničit všechny svůdné svíce,
zmocňujíc se temných azur nocí,
přátelé; Vy hvězdy, věrné společnice,
čistá Luno, sama, sama bez pomoci.
Až odkráčíš zas tiše; Ty noci přečarovná,
já natrhám tu vůni čerstvých jiter,
že jen velká láska se té velké rovná,
a že straním se divadel, pln všech lacných her.
...
Cestou hledám řeku jež promění se v povodeň...
ta co roztrhá mé srdce na kusy,
hledám Tebe; Ty budeš mou řekou,
ať už vím, že hledat více nemusím.