Co tě čeká hochu,
ve tvém lidském živitě ?
Láska i trápení trochu,
rozbité okno, kus kalhot na plotě.
Potom příjdou školní léta,
jedna škola, druhá, třetí
a po mládí bude veta,
tady vidíš, jak to letí.
A jsou tu všední starosti,
práce, svatba, možná děti,
občas trochu radostí
a složenek jako smetí.
Děti do světa se rozletí
a nastanou klidná léta.
Co přijde, nemáš ponětí,
to však není konec světa.
Náhle zjeví se ta chvíle,
kdy ti do života vstoupí
a bude se mít k světu čile,
bytůstka, co spánek loupí.
A svět znovu zkrásní,
prozáří se nadějí.
Dívej se a žasni,
začni šetřit raději.
komplexnost a lehkost bytí .) pěkné
25.10.2022 15:06:57 | Constantine