Jednou králem, jindy kmán,
taky žebrák, pak velký pán,
kostýmů vezou plný vůz,
pod ochranou Múz.
Příběhy smutné i veselé,
hrajeme přátelé.
Příběhy lásky, smutku, naděje,
i ty, kterým se každý zasměje.
Přijďte se podívat a posadit,
hra bude své kouzlo mít.
Diváky musíme udržet v napětí,
poprvé, podruhé, potřetí.
Pokaždé, když herci hrají,
dech diváķům se tají.
Co vidí, prožívají velice,
vzdělaní, i ti z ulice.
Vždy máme jim co říci,
těm šťastným, i těm na ulici.
To je, co divadlo umí,
když pro ně chcete hrát,
diváci vám porozumí,
budou tleskat, plakat, taky se smát.