.
mlžné vinohrady
pod svatým antonínkem
trpělivě čekají na vinaře
až sladkost jejich hroznů zavoní
jeho pozdněsběrním pohárkům
.
z hroznů mošt
z moštu víno
a z vína
jiskra v oku
.
požehnaná zem
která rodí
požehnaný každičký den
kde se do kostela chodí
.
Dejž to pánbůh
Ať se jim tam daří..
Juj..aspoň pár dní by tam člověk rád pobyl.
Máš to pěkně napsané a naladils do noty. :)
28.10.2022 01:28:42 | jenommarie
Pěkné a hlavně jsi bobulkaté Slovácko, pěkně poeticky vymaloval! A když Ti s úsměvem Slovácká děvenka Vivien poděkuje, tak tvá trefa jistá, tomu věř šohajku.*
27.10.2022 21:37:15 | šerý