Ranní mlha v řece se koupe
Sluneční paprsky ji hladí
A jako přízrak parník malý
Na vlnách řeky se tiše houpe
Labutě spí sen svůj ptačí
Rackové nekřičí, mlčí
Jen chodec kráčí po nábřeží
Klapot bot to ticho ruší
Pak se jak přízrak ztratí
V té mlze ranní, zlatavé
Slunečním prachem zdobené
Začíná nový den