Podzimní dny zářivé
Barvami zdobí stromy
My okouzleni se díváme
Červená, žlutá, zlatavá
Kdo odvahu takovou má
Aby bez palety obarvil svět
Dovolil nám krásu uvidět
Pak rozfoukal ji do všech stran
A bílý sníh na ni nasypal
Aby si připravil plátno nové
Pro jarní hrátky, zelenkavé