Žít chtěl bych pod hladinou
hlubokých jezer, širých moří,
vodním pannám blíž.
Když na nebi slunce hoří,
pokaždé potkat jinou
a necítit žádnou tíž.
Jaké je ticho pod hladinou,
když se větrem vlny bouří ?
Vznášíš se, nic neslyšíš.
V doprovodu vládců moří,
vodní panny s proudy plynou,
vznášíš se, nikomu na obtíž.