Paprsek slunce uvnitř schovaný,
tam v nitru barví náš květ.
Až přijde čas, svíci zapálí
Rozsvítí celičký širý svět.
Svítí a čeká na svíci
jíž světlo svěřit může.
Pak světlo bude se šířit,
jak opojná vůně růže.
Prodchne se vůní každý kout
na vlnách myšlenky budou plout.
Do dáli, a krajů těch snových
Světlo a vůně, teplo a hřích
~☆~