Nocí se rozléhá vichřice kvílení,
šumění listí a vrzání okenic,
po srázu létají úlomky kamení,
ve skrytu siluet ohnutých borovic.
Po splavu řeka se s dravostí rozčeří,
chuchvalci pěny se nezkrotně prodírá,
do těla topolu žhavý blesk udeří,
v záplavě žluti se krajina prostírá.
Nebe se provalí dešťovou záplavou,
ledové kapky se v poryvech zmítají,
cesty se zahalí přikrývkou mazlavou,
a listy prokřehlé, pláč nebe sbírají.
Ránem vše utichá, jen vítr ševelí,
lesy se mlhavým oparem halí,
svit prvních paprsků dotknout se osmělí,
rozzáří prochladlé, omoklé skály.