Kde najdu vody pramen živý,
co vyráží z kouzelných skal ?
Já už se mnohokrát ptal,
však odpověď nedostal.
Nad hlavou krouží mi holub sivý,
jakoby lákal mě, snad o cestě ví.
Svým holubím hlasem mi vypráví
o vodě, co žal každý uzdraví.
Našli jsme pramen, co umí divy,
do dlaní vodu jsem nabíral.
Průvodci svému jsem napít dal,
pak vznesl se, křídly zamával.