S vrcholů hor stéká mlha do údolí,
jako mléčná řeka, dolů se valí.
V dolinách rozplyne se do okolí,
teče, dokud vše nezahalí.
Slunce tvář svou v mlze skrývá,
tak, jako nevěsty pod závoji.
Mlha je líná a trpělivá,
nespěchá: a vítr hraje na hoboji.
Mlha se zvedá, s mraky se pojí,
ty mohutní, barví se do olova.
U okna vzpomínám na lásku svoji;
jaké by bylo to, vše začít znova ?