Oblázky pod hladinou,
borůvky v trávě
rostou pod jeřabinou,
sbírám je nedočkavě.
Nad oblázky se třpytí
drobné rybky hbité.
Zrána luční kvítí
trhám ještě nerozvité.
Koruny stromů stíní,
prudkému slunci brání.
Ztrácím, co ztrácí jiní,
ale hledám dál bez ustání.