Uspaná spása
Anotace: Jen takové zamyšlení.. zaměření na jiné prvky, mírná odchylka od mé běžné tvorby..
Život je pestrý baldachýn
Pod kterým různost spává
V proudech odstínů kopretin
Směr se ti nepozdává
Tak by se stokrát mohlo zdát
Když v sadech šumí včely
Že život je jen kandidát
Na propuštění z cely
Anebo zvadlou růžici-
Srdce.. v krůpějích ledu
Na rozšlapané silnici
Říkáš: "Žít nedovedu!"
A věříš aspoň na chvilky
A na šeď bezpestrosti
Čas dodává vždy zásilky
Variet z nestálostí
Víš, možná je to dobře..tak,
V keřích zas jaro zpívá
Slyšíš jej volný jako pták
Když se už připozdívá
Omamný večer nebo splín
Jenž duši tvoji drásá
Vlnění.. tuše kopretin
Uspaná čeká spása.
Přečteno 358x
Tipy 2
Poslední tipující: brooklyn
Komentáře (3)
Komentujících (3)