Stmívá se a podzim zraje,
světla lamp chodníky pohladí,
s kobercem listí si hraje,
vítr jenž žene je, hromadí.
Postavy k domovům spěchají,
lezavou zimu svých kabátů,
za dveřmi domovů nechají,
těší se z hřejivých návratů.
Noci se dlouží a slzí,
a s rány mlhu si předají,
cáry tmy pokradmu mizí,
obláčky z komínů stoupají.
...a do žil pak teplo vleje
šálek horkého voňavého čaje...
Hezké Martine, ráda jsem četla
08.11.2022 22:37:57 | Emily Říhová