Na louce pampeliška kvete,
vypadá jak slunce malé, zlaté.
Slunce po obloze duje
Chladno kvítek ofukuje.
Bělá se kde bylo zlato,
V chmíří stříbra se přetavilo.
Sežehlé sluncem asi bylo
v větru se stříbro rozpustilo.
Padáčky stříbra ve větru se nesou
pod sebou semínko zlata nesou.
Čekají, mají v větru čas.
Pak slunce dá plno krás.
~☆~