Za svitu Měsíce prochází domem,
prochází domem, ve snu se topí,
- paprsek Měsíce kroky ji vede.
Vlasy stříbrem dívce zkropí,
černá kočka v chodbě přede,
- ráno ji probudí pod velkým stromem.
Měsíc, když září, má velkou moc,
silou svou mořím vládne,
- světlem svým noc v den mění.
Odolat volání, není snadné,
zmatené bývá probuzení,
- pak ztracený volá o pomoc.