podzimní okreskou
deštivá mlha na lovu krajem
drží si pohled na stopkách
jak na čekané
když se nečekaně
odnikud připlíží blýskavé oči
z boku to krátce a šustivě sssykne
skoro bych věřila
že než tvora ve zpětném zrcátku
do útrob pozře šeď
varovně na mě zamrská ocasem
před cestou do práce
na chodníku mi přes botu
přeběhla černá myš
v úleku přemýšlím
jestli to vůbec něco znamená
a vzpomenu si na skvostně zetlelý
zahradní kompost
v něm myší hnízdo
a můj rýč
slepičí dvorek
ze dvířek kůlny
k otvoru na spodní hraně
opadly poslední listy psího vína
zůstala žilnatina jak uvnitř člověka
a pod ní sotva zřetelný nápis
SLPKY s dopsaným Í
z doby kdy jsem je chtěla
ochránit v jejich království
s pařáty vzteklého
kohouta na zádech
děda zas mě
v mlze může číhat ledasco, nikdy nejsi dost připravená ... :) máš štěstí, jen to syklo!
11.11.2022 12:20:05 | lawenderr