Oči plné otázek a prázdných odpovědí,
těch pár slov si chladný vítr vzal.
I když se ptají, nic se nedovědí,
a vítr s radostí na syrinx hrál.
Po nočním nebi hvězdné letí roje,
tuláci v ulicích žasnou.
Já stojím u okna do pokoje,
za nimi dívám se až zhasnou.
Do dáli mizí a s nimi má přání:
sotva jsem stačil je mít.
Hvězdy letící nebeskou plání,
snad i ta dokážou vyplnit.