A dítě pláče, byť
před chvílí se smálo
- přibliž se něžně
má pocit, že je samo.
Srdce je křehké
a duše hledá hnízdo
domov a láska, ta
zrovna není blízko.
.
Vše tolik hezké
co bytí radost skýtá
dokáže pohřbít
člověčí hloupá pýcha.
.
Dítě teď pláče? vždyť
před chvílí si hrálo...
dík chvíli těžké
však poprvé samo stálo.
Tak tohleto děťátko už mohlo koukám hodně, ale hodně dorůst, patrně to bude tou kurzívou ..
13.11.2022 23:32:13 | Vivien
Když jsem kdysi byla ve školce a věnovala se dětem jako součást praxe při škole, kolikrát jsem si říkala, že je to velká řehole.ja pak byla zralá sí s nimi i po pohádce dát polední klid.
13.11.2022 20:44:00 | mkinka
on polední klid je dobrej a prospěšnej kdykoli;)
...jinak tedy, ona je to Jiti taková metafora...
16.11.2022 09:37:16 | Sonador