Krabička z dětských let
naplněná vzpomínkami,
stačí pouze přivonět
a mládí je tu s námi.
Z čistého skla drahokamy,
z čokolády mince zlaté,
panenka ze suché slámy,
snímek dívky pihovaté.
Poklady nesmírné ceny
utajené zapomněním,
dnes už ale nedocením
vzpomínky mé ženy.