Domek z proutí,
větve vrby a jívy spletené.
Pokryté stěny mechem a listím.
Sluncem a vodou jsoucno živené
v tichu a klidu říše rostlin.
Zelené větve mysl klidná
život v prostřed života.
Chaloupka jediná
je jiná klidná.
Ozvěny dechu dlí v jejích zdech
okolní hluk pohltil dávno mech
Tam srdce klidně tlouci smí.
~☆~