Co v sobě stromy skrývají,
pár trámů na krovy,
prken pár na rakev ?
Jsou jako ostrovy
pro ptačí zpěv :
paprsky slunce hledají.
Ve stromech síla je skryta :
vzpomínky věků
pro zasvěcené.
Mohou naplnit řeku,
jako vlny stříbropěnné,
co valí se do koryta.
Když mě stromy někde potkají,
kůry se musím dotýkat :
cítit chci sílu z nich.
Ve stínu, jejich, stát,
i paprsků slunečních :
jsou tiché, na nic se neptají.
Dotkni se dlaní drsné kůry,
vnímej, co z koruny zní shůry...
Ráda jsem četla, Kane, měj krásný den :)
17.11.2022 14:45:24 | Emily Říhová