Anotace: K rakytníku se váže mnoho zajímavých legend. Ta nejstarší pochází z Řecka a praví, že rakytníkové listy i plody pojídal jako hlavní potravu bájný okřídlený kůň Pegas. Díky síle získané z bobulí mohl létat.
v místech kde prsty jinovatkou křehnou
rakytník svítí svými plody
sluneční nití vyšívá babiččin vzor
za plným stehem moře mlhy
dává jen tušit kam až to znám
okamžik stvořený znovu si vyprávět
znovu si vyprávět prastaré báje
vnořit a stát se některou z postav
ochutnat trpkost i dobrotu slov…
za jeden škrábanec a kapku krve
na prstě
na zemi
objevit myšlenku zrození pegase
napas se když zavřu oči
slož křídla napas se dokud je čím
já si zas vzpomenu
proč tady jsem
Když kyselost v ústech se rozplyne,
síla a zdraví nás nemine... ;)
Krásný víkend, Cestičko :)
18.11.2022 22:47:54 | Emily Říhová
tohle mi udělalo velikou radost... díky Ti! cestičko*
a navíc jsem se dověděla něco nového;)
18.11.2022 10:30:22 | Sonador