Bílé pírko na polštáři,
zřejmě je holubí,
jako oběť na oltáři,
kde vznáší se cherubi.
Přilétlo oknem zrána,
tím velkým, do zahrady,
právě, když zvoní hrana:
mně nevadí, že je tady.
To pírko možná je
zbloudilá duše mladá,
co cestou do ráje
cíl ztratila a strádá.
Zvednu je a po větru pouštím,
nad hlavou se mi zatočilo.
S větrem se prodralo houštím;
kdo ví, kam zamířilo ?
Moc krásné. Krásné metafory vyjadřující pěkné naladění. Děkuji za pohlazení duše.
18.11.2022 12:44:46 | kozorožka