Na sochu kamennou vločky se snáší,
zhrublou šeď siluet bělostí skryjí,
z oblohy půlnoční rej perel práší,
do kol vík kanálů mlčky se vpijí.
Obrysy střech a vlnitých přístřešků,
do oblých pokrývek s něžností balí,
okapy ozdobí mráz třpytem přívěsků,
z vyhřátých komínů pára se valí.
Ulice splývají s obrubou chodníků,
lampy svým obrysem chladnou tmu krájí,
sníh tiše uléhá do spících trávníků,
záblesky krystalků s nocí si hrají.