~~~~~
☻ Kočka a myš ☺
v díře myší --- žijí myši
kočku slyší --- hned se ztiší
kočka číhá --- čeká tiše
myš se dívá --- potom kluše
to už kočka --- ostří očka
myšku chytí --- a nepustí
za ocásek --- drží kočka
šedou myš --- a ta si počká
až ji pustí --- černá kočka?
Potom piští --- domů sviští
tam ji čeká --- myší máma
a ocásek --- pofoukala.
No jo,máma --- i když myší
malé myšky --- taky tiší.
~~~
~~~~~~~~